05-03-04

Terug gestart

Hoi iedereen,Het is al enige tijd geleden dat ik nog eens iets van mij heb laten horen...ik weet het, maar door mijn blessure was de goesting een beetje over, ik had mijn gedachten zo op mijn eerste marathon gezet, dat deze blessure mij toch wat depri maakte. Maar we zijn er terug bovenop...De herhaaldelijke kine-bezoeken brachten volgens mij niet echt heel veel op, ik heb dan maar gewoon 2 weken complete rust genomen en ongelooflijk maar waar, de ontsteking is verdwenen. Begin deze week ben ik dan voor de eerste keer een klein toerke gaan lopen van 5 km...tijdens het lopen geen last, alleen achteraf een heel klein beetje meer gevoeligheid op de plaats van de ontsteking...dan terug 3 dagen gerust en tussendoor verder behandeld met ijs, en gisteren opnieuw gaan lopen. Deze keer ongeveer 8km en helemaal geen last gehad !? Het gaat dus terug de goede richting uit. Ik ben er alleen nog niet uit over wat ik met de marathon ga aanvangen ?Meedoen of aan de kant suppoteren ? Als ik de komende weken toch nog een beetje deftig kan trainen en misschien nog 2 duurlopen kan afwerken, denk ik wel dat ik een kans ga wagen...we zullen wel zien. In ieder geval ben ik enorm blij dat ik van mijn blessure verlost ben en dat ik terug mijn kilometerkes kan aflopen !!!

10:45 Gepost door janneman | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

niet te hard van stapel lopen Hoi! Aangezien Rotterdam maar een maandje meer verwijderd is, denk ik dat dat wat te veel ineens gaat zijn, niet? Misschien kun je beter trainen voor een marathon die iets later valt, bv. Guldensporenmarathon... dan geef je je lichaam toch de tijd om verder te herstellen. Veel succes in ieder geval!

Gepost door: Ruthje | 05-03-04

Niet meedoen Om twee redenen ben ik het eens met Ruth. Een marathon vergt enorm veel van je lichaam en als je nu het laatste stuk voorbereiding forceert en toch deelneemt, is de kans groot dat je hervalt. Als je de marathon al uitloopt, want op dat vlak zijn je kansen niet gunstig.

Bovendien verdien je beter voor je debuut dan suboptimale omstandigheden. Je hebt meer vertrouwen als je aan de start staat met in je hoofd het rustige besef dat je goed bent voorbereid (perfect is het nooit). Dat vertrouwen heb je zeker nodig want er komen voor iedereen moeilijke momenten en twijfel tijdens de wedstrijd.

Gebruik je huidige conditie als basis voor een nieuw "strijdplan". Gaan kijken en supporteren in Rotterdam zal je zeker extra motiveren, want er is altijd veel sfeer. Vorig jaar stond er 1 miljoen mensen langs het parcours. Wil je de triomf zien, ga dan naar de Coolsingel. Wil je de moeilijkste momenten van pijn en twijfel zien, ga dan naar het Kralingse Bos. Daar staat het minste volk maar zie je het echte gezicht van de marathon.

Ik wil je niet demotiveren, maar als je op de marathon aan iets twijfelt, is het altijd het beste de lange termijn optie te kiezen. Geef niet op, blijf er op een slimme manier voor gaan en dan komt jouw dag er 100% zeker.

Met veel respect voor jouw unieke pad naar de marathon,

--Stefan

Gepost door: Stefan | 06-03-04

De commentaren zijn gesloten.