14-03-04

Lange duurloop

Hoi iedereen, wat is het een prachtig loopweertje vandaag !! Gisteren ben ik samen met de vriending 21 km gaan wandelen, en georganiseerde tocht. Weinig of geen last gehad, alleen een beetje van de voeten, maar dat was te wijten aan de slechte wandelschoenen die ik aangetrokken had.Vandaag stond dan de eerste lange duurloop sinds 6 weken op programma. Een test om te zien of we nu echt verlost zijn van de blessure. Vandaag was het erop of eronder !! Om 10u30 vertrokken in korte broek, aangezien het lekker weer was buiten, samen met mijn vriendin Ingrid. Ze heeft mij de eerste 7 km vergezeld en daar splitsten onze wegen. Het liep zeer soepel, maar toch voelde ik een enorm verschil op fysiek vlak tegenover pakweg een 8-tal weken. De hartslag lag toch zo'n 5 a 10 slagen hoger dan voorheen, wat natuurlijk normaal is na zo'n kalme periode. Het parcours lag er enorm zwaar bij, veel slijk en de laatste 5 km een sterke tegenwind op de dijk langs de Schelde. Al bij al ging het goed, we hebben ongeveer 21 km gelopen (kan iets meer zijn) in 2u7' , een prestatie waar ik enorm tevreden over ben. Het doet deugd om terug zulke inspanningen te kunnen leveren. Als we in de loop van deze dag en morgen geen last krijgen, doen we zeker mee aan de marathon in Rotterdam, alhoewel ik twijfel aan mijn slaagkansen. Maar ik heb besloten om samen met mijn looppartner (die zijn training wel heeft kunnen verderzetten)aan de start te verschijnen, de sfeer op te snuiven en te zien hoever we geraken. Wie weet ?? Als er mensen zijn die in 7 dagen 7 marathons kunnen lopen in 6 verschillende continenten, waarom zou ik dan geen kans wagen op die ene marathon ?

14:04 Gepost door janneman | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

11-03-04

Steeds beter

Hoi, zoals gepland ben ik deze week op dinsdagavond gaan lopen. Na 3dagen rust ging het prima, geen last gehad, in tegendeel, ik begin terug volop te genieten van het lopen. Daarna weer en dagje rust genomen, en vandaag donderdag terug rustig 8 km gelopen samen met mijn vriendin. Ik denk dat mijn peesontsteking volledig verdwenen is, aangezien ik er niets meer van voel. Dit week-end, normaal op zondag, ga ik nog eens probern om wat verder te lopen en zien wat dat geeft. Ook nog bedankt voor de verschillende reacties, raadgevingen en steun. Wordt vervolgd....

14:01 Gepost door janneman | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-03-04

12 km...JOEPIE

Gisterenmorgend (zaterdag) heb ik me aan 12 km gewaagd...rustig gelopen in 1u en 1 minuut, zonder al te veel last, af en toe voelde ik "iets", ofwel wa het mijn verbeelding omdat ik mij extra fixeer op mijn been ? Ik weet het niet, maar het lopen ging lekker, de hartslag was wel hoger dan voorheen, maar dat komt waarschijnlijk wel door de weekjes van rust. In ieder geval heb ik er enorm van genoten en het vertrouwen begint terug te groeien. Ik voel me volledig ontspannen... Vandaag 3 keer ijs op mijn been gelegd om te voorkomen dat de ontsteking terug zijn kop zou opsteken. We nemen terug 3 daagjes rust en plannen dinsdagavond een rustig, kort (8km) loopje, en hopen om misschien eind deze week een langere duurloop te doen.

20:13 Gepost door janneman | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-03-04

Terug gestart

Hoi iedereen,Het is al enige tijd geleden dat ik nog eens iets van mij heb laten horen...ik weet het, maar door mijn blessure was de goesting een beetje over, ik had mijn gedachten zo op mijn eerste marathon gezet, dat deze blessure mij toch wat depri maakte. Maar we zijn er terug bovenop...De herhaaldelijke kine-bezoeken brachten volgens mij niet echt heel veel op, ik heb dan maar gewoon 2 weken complete rust genomen en ongelooflijk maar waar, de ontsteking is verdwenen. Begin deze week ben ik dan voor de eerste keer een klein toerke gaan lopen van 5 km...tijdens het lopen geen last, alleen achteraf een heel klein beetje meer gevoeligheid op de plaats van de ontsteking...dan terug 3 dagen gerust en tussendoor verder behandeld met ijs, en gisteren opnieuw gaan lopen. Deze keer ongeveer 8km en helemaal geen last gehad !? Het gaat dus terug de goede richting uit. Ik ben er alleen nog niet uit over wat ik met de marathon ga aanvangen ?Meedoen of aan de kant suppoteren ? Als ik de komende weken toch nog een beetje deftig kan trainen en misschien nog 2 duurlopen kan afwerken, denk ik wel dat ik een kans ga wagen...we zullen wel zien. In ieder geval ben ik enorm blij dat ik van mijn blessure verlost ben en dat ik terug mijn kilometerkes kan aflopen !!!

10:45 Gepost door janneman | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |