06-04-04

Marathon Rotterdam 04/04/04

Hoi iedereen,Sorry dat het zo lang geduurd heeft alvorens ik nog eens iets heb laten weten. Ik had namelijk een inlogprobleem dat ondertussen opgelost is.Wat vooraf ging...even kortIk loop sinds augustus 2003 en speelde al lang met de gedachte om een marathon te lopen. De gedachte kreeg vorm door een trainingprogramma te starten in Januari 2004. Ongeveer 1 maand later liep ik een ontsteking op van mijn kuitspier, waardoor ik 6 weken van mijn schema kwijt was. Op dat moment zag ik het helemaal niet meer zitten om mijn marathon te lopen, maar opgeven staat niet in mijn woordenboek, dus van zodra ik terug een beetje kon trainen besloot ik om toch mijn kans te wagen. In delaatste week van mijn voorbereiding kreeg ik dan nog te kampen met hevige rugklachten, waardoor het weer kantje boortje werd.MAAR, op 04/04/04 stonden we aan de start van onze eerste marathon in Rotterdam.Het weer viel goed mee, een stevige wind, maar aangename temperaturen en geen regen. De start was fenomenaal, na een nummertje van Lee Towers zetten de ongeveer 11000 lopers zich in gang voor de 42,195km's. Het gevoel was fantastisch, ik was onderweg voor mijn eerste marathon, ongelooflijk, met in 3 maanden amper 400km in de benen. De eerste 30-32km verliepen vlekkeloos met een gemiddelde tijd van 5'50"/km, maar dan begon voor mij pas de marathon. Vanaf km 35 begon de verzuring te komen en werd het doorbijten, maar van stoppen was geen sprake. Vanaf km 35 liep ik gemiddeld 7'/km...en begon ik af te tellen in km's. De laatste 2 km waren enorm zwaar, maar wanneer we de Koolsingle opdraaiden overvielen de emoties mij...hiervoor had ik getraind, afgezien en doorgebeten...ONGELOOFLIJK. Honderden of misschien duizende mensen aplaudiseerden en juichten ons toe...Na 4u22' kwamen we over de eindmeet om onze medaille in ontvangst te nemen. Voor mij een unieke ervaring !!!Deze week nemen we complete rust, maar we hebben wel al beslist dat dit zeker niet onze laatste marathon zal zijn.

20:44 Gepost door janneman | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Gefeliciteerd Van harte gefeliciteerd met je succesvolle debuut! We hebben hier een beetje kunnen volgen hoe hard je er voor hebt moeten knokken - zowel tijdens de voorbereiding als tijdens de marathon zelf - en ik hoop dan ook dat het bereiken van je doel zeer, zeer zoet smaakt.

Ik heb zeer veel respect voor wat je hebt gedaan, want ik ben zeker dat ik in dezelfde omstandigheden de klus nooit had geklaard. Geniet van de welverdiende rust, en ik kijk al uit naar het vervolg van je loopavontuur.

Gepost door: Stefan | 06-04-04

Proficiat ! Beste Jan,
Een welgemeende proficiat met je marathondebuut. Ik had eerlijk gezegd nooit gedacht dat je dit, met zo weinig kilometers in de benen, ging halen. Je hebt toch doorgezet. Knap hoor !
Hopelijk krijg je snel de zin om nog een M te lopen en kan je je hierop een stuk beter voorbereiden. Op die manier zal je snel onder de 4 uur duiken.
Met loopgroet,
Bart

Gepost door: Bart | 07-04-04

wow! Knap gedaan hoor Jan, ik dacht eerlijk gezegd ook dat het niet ging lukken. Je hebt bewezen dat je een grote dosis doorzettingsvermogen bezit en een ijzersterk karakter, twee troeven die ertoe hebben bijgedragen dat je dit doel hebt bereikt. Chapeau! En nu je lichaam wat rust gunnen hé.

Gepost door: Ruthje | 08-04-04

De commentaren zijn gesloten.