10-04-04

Lopen is zalig

Vandaag ben ik voor het eerst terug gaan lopen sinds mijn eerste marathon. Aangezien het beter is om te rusten na de marathon, had ik mezelf 5 dagen op non-actief gezet.Vandaag ben ik dan 5km gaan lopen met een tempo van 5'04"/km. Het liep vlot en voelde zalig aan. Zo in de voormiddag een toertje in de polder gaan lopen is de ideale start van een week-end. De komende dagen doen we het nog wat rustig aan om dan vanaf volgende week terug 3 trainingen te plannen.

10:52 Gepost door janneman | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Keep on runnin' Hoikes,
verhaal van mij redelijk vergelijkbaar , zeker qua idee en startperiode van het lopen (augustus 2003) ... maar dan wel gespaard gebleven van harde kwetsuren ... behoudens pijnlijke voeten bij lange duurlopen en 2 dagen rust door een pijnlijke knie, mijn volledige schema kunnen afwerken. op 18 weken zo een 800 km getraind ... gemiddelde hartslag rond de 160 (over-all gerekend) ... 4/4/4 aan de start gekomen (nummer 329) .. finish net boven de 4uur (4u00m34s). Ongeloofelijk tevreden met het resultaat en de smaak serieus te pakken... Paar wedstrijden gepland reeds in de toekomst (complete ing runningtour + 20 km v BXL). Ben daags na 4/4 direct gaan lopen ... kleine 5 km .. los lopen... liep heel vlot. ondertussen reed 2 x mijn normaal toerke gemaald (6.2 km). Daarpas zelf binnen op 26m59 sec ... heb het gevoel volledig gerecupereerd te zijn ...
Blijf lopen ... even rustig aan doen .. ze zeggen dat je het aantal dagen nodig hebt aan recuperatie (na en wedstrijd) gelijk aan het aantal km van de wedstrijd ... 42 dus ... alhoewel ... ander naslagwerk zegt dat je voor een marathontraining , zeker een aantal (2) duurlopen moet inlasssen van 50 km ... 4/4 zou onder die omstandigheden dus ene training zijn... ;-) .. in elk geval ... zal hier regelmatig nog eens langs komen ...
greets
Yoeri

Gepost door: Yoeri | 10-04-04

Marathon Volg ook mijn loop escapades als je wil

Gepost door: Yoeri | 10-04-04

debuut marathon mooie prestatie !! ik heb zo'n beetje hetzelfde gevoel als jij, alleen jij bent net wat sterker. Ik heb in de laatste 3 km. toch nu en dan moeten wandelen. Ik zie jou wel onder de 4 uur. uitkomen.
Groeten,
Jimi

Gepost door: Jimi | 10-04-04

Proficiat Behalve aan onze "gastheer" hier ook proficiat aan Yoeri en Jimi met hun succesvolle debuut. Zo te zien vallen ook jullie in het denkpatroon dat ik ook na elke marathon doormaak ("dit nooit meer" op de streep, over "mmm... moet eigenlijk toch sneller kunnen" na 2 uur", tot "wanneer is de volgende?" na 1 dag) :-))

Gepost door: Stefan | 11-04-04

Proficiat Jan, Met een beetje vertraging wens ik je natuurlijk ook proficiat met je glansprestatie. Wat een wilskracht en lef om na al die tegenslag in de voorbereiding toch aan de start te verschijnen en je eerste marathon uit te lopen in een tijd die gezien je beperkte trainingskilometers toch gezien mag worden. Ik hoop dat je jouw deel aan tegenslag nu wel gehad hebt en je voor je volgende marathon op een vlekkeloze voorbereiding kan rekenen. Succes ermee.

Gepost door: Luc | 12-04-04

Beetje laat Ik dacht dat deze log uit de lucht was, maar neen, alles loopt weer lekker dus. Als prfciat met je M, en ik zou zeggen geniet van je hardlopen de komende tijd!

Gepost door: Webrunner | 13-04-04

De commentaren zijn gesloten.