29-10-04

Willekeurig parcours...

Zoals gepland, gisteren naar de looppiste om mijn Polar S625X te callibreren... Eerst een rondje van 400m...polar gaf exact 400m aan. Daarna getest op 1200m. Eerste rondje terug exac t 400m, daarnaa 810m en laatste ronde opnieuw exact 1210m...Callibreren was im mijn geval dus niet echt nodig. Was wel verbaasd over de nauwkeurigheid, misschien dat er in de vrije natuur, op bospaden en zandwegen misschien wat meer afwijking op is ??Deze morgen met de auto naar de garage voor groot onderhoud, dus ideaal om eens een ander parcours te kiezen om huiswaarts te lopen. Gewoon willekeurig via dijk en wegels naar huis gelopen...nu is het echt tof om toch een idee te hebben van hoever je loopt. Mijn polar telt rustig de meters op en geeft ieder km het tempo-verloop. Fantastisch...na 8km500m terug thuis...

12:26 Gepost door janneman | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-10-04

Eerste test met puist.

Gisteren en eerste nachtshift gedaan, om 7u30 in het bedje en om 12u30 eruit...ja wadde. Vandaag een eerste test gedaan met mijn nieuw speelgoedje de Polar S625X. Gisteren eerst aandachtig de handleiding bestudeerd, ongelooflijk hoeveel dit toestel kan. Voor iemand die nog nooit met een Polar heeft gewerkt zal dit een stevige brok zijn. Gelukkig heb ik al ervaring met de Polar S510. Zodus vandaag test over een kort parcours (4.7Km).Het gaf een fantastisch gevoel, uniek om nu te zien welke afstand ik loop, tot op 10m weergegeven, snelheid, gemiddelde snelheid, tempo enz..eigenlijk te veel om op te noemen. Een ander interessante optie is het weergeven van het tempo, na ieder afgelegde Km. Dus iedere km geeft de Polar een signaal en uw tempo in minuten/km...Thuisgekomen de informatie via infrarood geupload naar de computer...en daar kan je dan nog eens een enorme hoeveelheid informatie uithalen. Eerste indruk: FANTASTISCH.Morgen na de middag ga ik uittesten op de atletiekpiste, hoe nauwkeurig hij op dit moment is en hem eventueel callibreren, maar eerst seffens terug de nacht op !!

14:51 Gepost door janneman | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

26-10-04

Eén met de natuur...

Na de snelheidstraining van gisteren (8km interval) was het vandag tijd om nog eens een lange duurtraining te doen. Het zonnetje scheen deze voormiddag lekker en het was net of de zomer was aan een tweede offensief begonnen.De deur achter ons dicht getrokken en 500m verder zaten we al in de prachtige natuur, langs de oever van de Schelde, complete rust.De vogels waren druk in de weer, af en toe vloog er een groene specht over de groene zoden van de dijk, prachtig. Het kabbelende water van de Schelde, de zwammen en paddestoelen in het gras, hier en daar een blauwe reiger aan de oeverkant...wat is het hier toch prachtig. We dromen volledig weg, één met de natuur. We zetten onze weg verder, via de Bazelse en Kruibeekse kreek, terug langs de oevers van de Schelde...ZOEF, een auto scheurt door de straat, we zijn bijna terug thuis...nog 500m en onze langzame duurloop van 17km zit erop...volledig ontspannen, nog een lekker douchke en wat eten...De telefoon rinkelt..."Goedemiddag mijnheer, uw hartslagmeter is geleverd, als u wil kan u hem komen ophalen"....wordt vervolgd

16:13 Gepost door janneman | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-10-04

Terug van weggeweest...

Hoi iedereen, het bijwerken van mijn blog is even achterwege gebleven, maar het sporten zeker niet. Deze week 3 trainingen afgewerkt, goed voor een weektotaal van 30km (we komen dus terug op gang), donderdag mijn eerste spinningles meegedaan en ik moet zeggen, het was zwaar, alles gegeven. Gisteren zondag was het dan tijd voor een oefensessie snowboarden, want in januari vertrekken we naar Zwitserland voor een weekje wintersdport. Zodus deze week zeker niet stilgezeten.Ondertussen ook een nieuwe HR-meter besteld:Na veel lezen, opzoeken, telefoneren en enkele babbels met ervaren lopers besloten om een Polar S625X aan te schaffen, hij is in bestelling en in de loop van deze week zal hij in mijn bezit zijn.Waarom de Polar s625x ?De andere systemen die ik bekeken heb waren o.a de Timex, Nike, Garmin Forerunner en Polar.De systemen op basis van GPS voldeden sowieso niet aan mijn eisen...van Timex zijn er weining tevreden, veel winkeliers zijn zelfs gestopt met de verkoop ervan omdat er te veel klachten binnenkwamen. Bovendien loop ik vaak in de natuur, en tussen de bomen treden er vaak storingen en onderbrekingen van het GPS-signaal op.Dus ook geen Garmin, deze vind ik bovendien ook iets te bombastisch en heeft als nadeel dat je met 2 toestellen rondloopt, je HR-meter en die Garmin. Daarbij worden er ook veel storingen gemeld bij het gebruik in combinatie met enkele toestellen van Polar, waaronder de S510, die ik momenteel gebruik.Dan bleven er enkel Nike en Polar over. Deze werken met een zogenaamde footpod, een klein toestelletje dat je aan je schoen bevestigt en dat de beweging van de voet 100 keer per seconde bepaald, het is dus GEEN podometer die je stappen registreert !! Deze metingen worden dan wiskundig bewerkt en doorgegeven naar het horloge. Ik heb met verschillende ervaren lopers gesproken die dit toestel gebruiken en ze waren allen enorm tevreden.Polar kreeg dan mijn mijn voorkeur, vooral voor de service, de software en hun ervaring op gebied van HR-meting.Ik zal mijn eigen ervaringen zeker posten op mijn blog !!

10:57 Gepost door janneman | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

18-10-04

Mooie training...

Vandaag was het tijd om er nog eens tegenaan te gaan. 11km800m gelopen in 55'6" wat overeenstemt met een gemiddelde tijd van 4'40"/km. Meteen een beste persoonlijke trainingstijd op dit parcours. Snelste km in 4' rond.Ondertussen ook wat uitgekeken naar een systeem om naast de hartslag ook de snelheid en afstand te meten. Er er zijn er verschillende, vooral in te delen in 2 grote groepen, met GPS en zonder GPS. O.a bekeken: Garmin Foreruner 201, Timex, Nike Tailwind en Polar S625X. Momenteel gaat mijn voorkeur uit naar de Polar S625X. Gps sluit ik een beetje uit, omdat ik nogal veel in natuurgebied loop, waar er waarschijnlijk regelmatig een onderbreking zal zijn van het GPS-signaal (bosrijke omgeving). Heeft iemand van jullie hier ervaring mee, en dan vooral met de Polar 625X ??

18:49 Gepost door janneman | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

14-10-04

Lekker nagenieten

Een marathon is en blijft toch iets speciaals...na de prestatie die ik zondag geleverd heb, en waar ik enorm tevreden over ben, heb ik nog enkele dagen nagenoten van het fantastische gevoel dat ik had. Maandag lekker uitgeslapen, lekker ontbeten en de volledige wedstrijd op video bekeken...incl. de onwaarschijnlijke gebeurtenissen aan de aankomst.Gisteren dan terug voor het eerst 5km gelopen in een rustig tempo, kwestie van eens te voelen hoe de spieren reageren. Normaal had ik pas donderdag voor het eerst gelopen, maar mijn vriedin ging een toertje lopen en ik kon me niet meer houden. Het liep goed, weinig of geen last van stramme spieren..vandaag nemen we dan toch nog een dagje rust...en morgen heb ik al afgesproken met Filip om een toertje te doen...Running....Just do it !!

09:47 Gepost door janneman | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-10-04

ING Brussels Marathon 10-10-2004

Het is 10 oktober, dé dag waar we zo lang op gewacht hebben. Vandaag vindt de ING Marathon in Brussel plaats. Het is 9u en we ontwaken, na een woelige nacht. De eerste zenuwen steken de kop op en zullen pas verdwijnen aan de start. Om 11u15 afgesproken met Bart (mijn marathon-maatje) en Ann. Nog een goed ontbijt genomen, boterhammen met honing en konfituur en een banaan of 2.Om 12u30 begeven we ons naar ons startvak.13u BAM, het startschot, we zijn vertrokken,. 6 maanden na onze eerste marathon in Rotterdam (4u22') en na 12 weken training moeten we het vandaag gaan waarmaken. Ik start rustig en ga uit van een tijd 3u59'...mijn doel is zo ie zo onder de 4u lopen. De eerste km kom ik door op 5'45", toch wat te traag. Maar ik had me voorgenomen om rustig te starten en mijn krachten te sparen...het zijn tenslotte 42km's.De eerste km's gaan vrij veel bergaf, ik probeer toch een tandje bij te steken om te profiteren van dit stukje parcours.We komen langzaam in ons ritme, 2de km 5'17"...perfect !!Ongeveer 300m voor mij lopen de gangmakers van 3u45'...iets in mij zegtom het te proberen, maar ik ben ook bang om mezelf op te blazen.Ik waag het er toch op en langzaamaan klamp ik aan in het groepje van een man of 15...Het ritme ligt me en ik voel me meer op mijn gemak en gemotiveerd. Ierdere km wordt onze tijd gechronometreerd en getoetst aan het schema..."Perfect" - roept onze gangmaker.Ik begin te dromen - 3u45' - dat zou leuk zijn, komaan volhouden.Ergens aan het Beursplein, passeer ik voor het eerst Ingrid (mijn vriendin) die aan de kant staat te supporteren..weer een extra stimulans.Onderweg aan het kanaal passeren de koplopers ons, we applaudiseren...dit groepsgevoel tijdens de marathon kende ik niet, vorige keer in Rotterdam liep ik individueel...nu zat ik in een groepje, wat toch stimulerend werkt.Het parcours gaat wat op en af, dan weer meewind en dan weer tegenwind, maar eigenlijk blijf ik me sterk voelen. Ik kijk uit naar het keerpunt aan het kanaal (ong 27Km), een punt waar ik mij psychisch op gefocust had.27Km, hop, nu zijn we echt op de terugweg, ik voel me nog sterk...de marathon begint te korten...maar nu begint de wedstrijd pas. Op km 30 beginnen de spieren beetje bij beetje te protesteren, maar al bij al voel ik me nog enorm sterk. Nog 12km te gaan, ik begin even te zweven en loop voor de groep uit, maar kom al snel op mijn passen terug...het is tenslotten nog een uur lopen.Op km 35, nog steeds prima...de man met de hamer was nog niet langsgeweest, wat niet kan gezegd worden van de vele lopers die langs de kant strompelen...Nog 7km te gaan, het komt in orde..nu geef ik niet meer af, de wil is er en de energie ook...hier heb ik 3 maanden naartoe geleefd. In mijn hoofd tel ik af en refereer naar punten op mijn trainingsroutes, 6km een rondje op de dijk, 5km langs de steenbakkerij en zo gaat het door...de laatste km, ongelooflijk ik ga het halen in een goede tijd..kom op zeg ik tegen mezelf, nog vijf minuutjes...We draaien de Grote Markt van Brussel op, de rode loper ligt klaar en...BAM 3u45'12" - nettotijd van mijn tweede marathon. Alles doet pijn, maar ooh wat ben ik blij !! Mijn vriendin staat me op te wachten en feliciteerd me uitgebreid..vrieden en familie sms'n en bellen hun felicitaties door...hier doen we het voor...die laatste 10', dat gevoel van..ooh nee, pijn, doorzetten, komaan en dan die stroom van geluk die door je lichaam gaat...fantastisch !!We "wandelen" naar de metro en begeven ons naar huis...tijd om te rusten..Gedacht van het eerste uur "Nooit meer", het tweede uur twijfels en vandaag de eerste plannen voor de volgende marathon...

12:30 Gepost door janneman | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

10-10-04

3u45'12"

Marathon met succes gelopen in 3u45'12"...Enorm tevreden...Morgen meer...

20:09 Gepost door janneman | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

09-10-04

We gaan er voor !!!

Hoi iedereen, allereerst bedankt voor de positieve berichten en aanmoedigingen, ik zal ze me morgen zeker herinneren tijdens mijn 2de marathon. Hier alvast enkele statistieken van de laatste 12 weken: Ttoale trainingstijd 51uren33' -- 580 Km gelopen in 50 trainingen met een gemiddelde snelheid van 5'10"/km en een totaal verbruik van 11082kcal....Morgen gaan we voor een tijd onder de 4uur (dat hoop ik althans), hoeveel we onder de 4u gaan, hangt af van hoe we ons morgen voelen. Hopelijk blijft het droog en zijn er veel supporters...de eerste zenuwen komen af en toe al eens boven...Aan iedereen die er morgen ook zal zijn: VEEL SUCCES !!!!

13:25 Gepost door janneman | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

03-10-04

Week 11

De voorlaatste week van onze voorbereiding...dus de kilometers al wat teruggschroefd en maar 3 keer gaan lopen ipv 4. We voelen ons prima en ik kijk uit naar 10 oktober. De start van mijn tweede marathon. Ik droomde al lang over het lopen van een marathon en nu in 2004 loop ik er nog wel twee, dat is nochthans de bedoeling. Volgende week nog 2 trainingen en vooral rust...wordt vervolgd.Deze namiddag gaan we naar Flanders Expo in Gent, naar een beurs over snowboarden.

11:18 Gepost door janneman | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |